joi, 3 iulie 2014

Porumbelul cel fermecat ! Partea a doua

                                           

            Andreea era cu totul uimită de acele cuvinte .Crezuse ca fusese vorba de o glumă , dar acum nu mai putea a fi vorba de aşa ceva . Avea 1000 de întrebări .De ce îi spusese cel care îşi zicea soţ ,că o să se întâlnească ? Ea nu credea deloc asta , deși coșurile care o necăjeau atât dispăruseră ca prin farmec .Ce înseamnă P.A.? De ce nu mai primise nici un semn până atunci ?
Avea 1000 de întrebări , dar nu prea multe răspunsuri .
          Au trecut câteva zile , iar acele semne de întrebare nu primeau nici-un răspuns .Se gândea zilnic ce înseamnă , cum poate afla , cine este , oare ce dorea ? Magie ? Farse? Nu găsea  o corelaţie raţională .
          Peste alte zile , o mare nenorocire se abătu peste familia si implicit asupra Andreei .Bunicul său , care îl iubea foarte mult , s-a alăturat lui Dumnezeu …aceasta fiind distrusa .
          Uneori Dumnezeu ia anumite persoane , care au o importanţă enormă în viaţa noastră ,dar toate au un rost bine definit de către cineva care deja ne-a făcut planul vieţii. Deja avem montat ce persoane , ce experienţe ,cine intră în viaţa noastră , cine trebuie să plece ,avem totul calculat chiar înainte să venim pe lume . Plângem , regretăm si ne întrebăm de ce ? Considerăm chiar că Dumnezeu ne pedepseşte prea aspru , smulgându-ne persoane care ne puteau face viaţa mai bună .
          După cum spuneam , Andreea îşi iubea enorm bunicul , care o învăţa-se multe , chiar dacă era un biet om de la ţară ,care din cauza condiţiilor de trai grele , nu ajunsese sa înveţe multe , dar ştia multe lucruri folositoare din şcoala vieţii.
O şcoală foarte importantă pentru un om , şi în acelaşi pentru a fi spusă şi mai departe  urmaşilor .Să revenim , iubirea pentru un bunic se vedea pe chipul fetei , care parcă nu mai era ea , râuri de lacrimi îi curgeau , ochii ei căprui erau precum apa care a invadat uscatul , fără vreo milă .
          Stătea la capul ,cu lacrimi în ochi şi cu o seninătate de parcă restul lumii nu ar fi existat .Mângâia fruntea galbenă şi fără viaţă a bunicului ca pe o petală de trandafir . Părul său şaten era ascuns de o basma neagră şi corpul de aceleaşi haine negre de doliu ,într-un cuvânt …distrusă.
          Trecând cele 3 zile în care mortul era ţinut acasă , veni ziua eternei despărţiri .O zi cumplită din toate punctele de vedere .Oamenii erau trişti şi îmbrăcaţi în negru , vremea era mohorâtă …un peisaj de groază …
          Ieşind pe poarta casei un urlet ieşi din gura Andreei , care părea paralizată , abia se mai ţinea pe picioare …plângând şi cerând mereu bunicului să o ia cu el …Şi uite aşa ..au ajuns şi la cimitir , nu are rost să vă mai povestesc , deoarece imaginea este mult prea tristă …credeţi-mă …pentru că am fost acolo .
          Zilele ce au urmat au fost mai groaznice , deoarece a refuzat să mai meargă la facultate , îngheţându-şi anul .Nu dorea să mănânce , nu dorea să facă nimic pentru viaţa ei,doar mergea la bunicul ei la cimitir …

Cam  sumbru mod de a-ţi petrece viaţa,dar pentru ea nu conta .Mergea le el zilnic şi îi povestea tot ceea ce făcuse la facultate , cum o ascultase acel profesor foarte exigent  , şi spre mirarea tuturor a primit 10, şi tot felul de amintiri .
          Părinţii şi bunica nu îi ziceau nimic , de frică să nu facă vreo prostie .O lăsau să meargă ,chiar dacă ştiau că nu este bine. Ba mai mult , la un moment dat au hotărât într-un moment de disperare să o ducă la un control psihiatric, dar au renunţat repede la această idee .
          Mulţi vor spune :’’De ce atâta caz ?Oricum nu se mai întoarce !Cred că începi să aiurezi sau să prea dramatizezi .’ Asta clear , nu fac !

Uneori suntem atât de marcaţi de o experienţă , încât nu ne mai putem controla, iar cei din jur o sa zică numai îndrugări ,că dramatizăm prea mult , că nu mai ştiu ce. Hai să fim serioşi , nu suntem în locul acelui om , haide-ţi să nu mai judecăm ! Fiecare persoană este unică, şi deci are experienţe unice , cu toate că zicem că avem nişte experienţe asemănătoare. Aşa este sunt asemănătoare , nu identice ! Drama face parte din viaţa noastră , la fel cum şi fericirea face .Nu trebuie să arătăm partea frumoasă  mereu , pentru venirea acelei părţi ,ai de trecut un pod de foc .
          După o vreme, viaţa ei avea un ciclu monoton ,acasă la cimitir , deja de obişnuiseră toţi cu asta , nu mai era nimic ciudat nici pentru oamenii din sat .Obişnuinţa este acel impuls , care zice :’’ Aşa  mă simt bine , deci este ceva normal ’’,chair dace acel comportament era ciudat la început .
          Zilele treceau cu o viteză ne mai întâlnită , iar Andreea îşi continua viaţa sa monotonă , dar pentru ea obişnuită . Nimic ieşit din comun , mesaje ciudate fără o explicaţie logică ,nu mai primise , totul era normal .Până într o  zi care se anunţa a fi obişnuită , dar era ziua care avea să îi schimbe viaţa .
          De dimineaţă trezindu-se , a mers la bunicul său cum făcea  de fiecare dată . Ajungând  începe a vorbi bunicului , poveştile sale repetate de sute de ori . Tot  repetând şi fiind captată cu povestea , nu a observat că în spatele ei a apărut un băiat , care o privea precum cel mai scump diamant ,deparcă  văzuse pe cea mai frumoasă prinţesă de pe pământ .
Fata continua să povestească , iar el să o privească .
          Băiatul era înalt , cu părul negru şi cu ochii albaştrii , dar nu albastru din acela închis . Era tot îmbrăcat în alb , părea un prinţ …calm ,fascinat …
Fata nu la observat , pană când se pregătea să plece şi aruncându-şi ochii , la văzut .
          Cum la văzut la întrebat :
-         Ce cauţi aici ? Sau mai bine zis , de cât timp stai acolo ?
-         Păi sincer , te caut pe tine .Şi stau de atât de mult timp , cât să îţi ascult poveştile , foarte interesante !
-         Ei bine , eu te las , nu am ce să vorbesc cu tine , eşti un străin .
-         Nu sunt un străin …şi faţa băiatului se întristă ..
-         Ba eşti ! Şi fata plecă …
Ajungând acasă , i-a zis bunicii că azi a mai avut un spectator la poveştile ei , un băiat , dar nu ştia cine este .Bunica a sfătuito să nu se mai ducă , deoarece poate acel băiat avea vreo intenţie nu tocmai bună. Fata ia zis că nu o interesează .
A doua zi era deja acolo o aştepta .
-Ce bine că ai venit , deja începusem să îmi fac griji !
-Auzi , eu nu ştiu ce vrei , dar te rog să pleci .
-Nu pot să fac asta , crede-mă !
-Atunci , nu ai decât să stai aici , eu o să te ignor .
După această conversaţie , relativ scurtă cu acest anonim , a plecat acasă .
          Altă zi , altă întoarcere în acelaşi loc unde îşi petrecu-se timpul , Andreea , la mormântul bunicului său .Ajungând acolo , ce sa vezi ? Băiatul era acolo!
-Salut , ştiam că vei fi aici !
-Da …
          După cum vedeţi şi din aceste conversaţii , Andreea nu prea vorbea .Nu dorea decât să fie singură , ne putem da seama , după cum răspundea acelui băiat .
          Acesta încearcă din nou să vorbească cu ea
-Salut , ce faci ?
 -Salut …cred că vezi deja ce fac !
-Văd ce faci , dar nu înţeleg de ce faci asta ? Cred că a trecut deja suficient timp pentru a-ţi revenii , nu crezi că este momentul să îţi reiei viaţa ?
-Pot să te întreb ceva ?
-Sigur!
-Ce vrei ? Sau
 mai bines pus, cine eşti ? Nu ai alte treburi mai bune de făcut , decât să vi aici să mă necajeşti mai bine te-ai duce acasă !
-Hei , nu o lua aşa personal .
-Ba o iau , pentru că vi aici şi îmi zici să uit , a murit gata !Nu ! Eu nu uit , şi mai ales , pe cel care m-a învăţat tot !
-Nu am ce să mai  zic …scuze
-Acum pleacă şi nu mai veni aici !

Băiatul a pus capul în jos , şi a plecat .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Ads Inside Post