duminică, 6 iulie 2014

Porumbelul cel fermecat! Partea a 3 a

Nu a fost prea fumos din partea Andreei să vorbească aşa , dar nici băiatul nu trebuia să îi zică toate astea !
Acest comportament al Andreei , este unul foarte normal . Când treci prin o anumită experienţă ,cum ar fi de exemplu :eşec în dragoste , traume din copilărie , anumite complexe , suntem tentaţi să  credem că anumite intenţii , deşi sunt bine intenţionate , nouă să ni-se pară că sunt prost intenţionate .Asta se numeşte apărarea credinţelor .
          După această scena , nu tocmai corespunzătoare …au trecut zile , iar băiatul nu şi-a mai făcut apariţia . Andreea , făcea acelaşi lucru pe care îl ştia , mergea la bunicul său .
Ajungând acolo , nu era nimeni , a început vechiul discurs ţinut în faţa mormântului , dar ce să vezi?  Când era totul din ce în ce mai liniştit , un bileţel a căzut .
          Acolo scria :
                   Scuze pentru ce ţi-am făcut , regina mea !
                      O să îndrept această greşeală .
                             Curând o să ne  întâlnim.
                                                Soţul tău,
         
          După această întâmplare din nou foarte ciudată , Andreea se întreba  ce se întâmplă ? Mirată, îşi aminti de aceste bileţele ciudate, de eliberarea porumbelului, de acea vreme. O lacrimă îi curse din ochii ei căprui .
          Avea din nou acele întrebări şi a început să îi povestească bunicului găsirea porumbelului , bileţelele ciudate …ce credea ea. Când un stol de porumbei albi s-au apropriat de ea şi au început a aduce trandafiri albi .
Trandafirii aveau un miros de te îmbia pană în cel mai întunecat colţ al corpului .
          Andreea era fascinată  de această întâmplare! În cel mai scurt timp se văzu înconjurată de trandafiri de parcă plouase .Nu ştia ce să facă , să plece , să se sperie …nu m-ai înţelegea nimic. Totul i se părea un vis , dar nu era .
Era realitate. A început să adune delicatele flori şi tot adunând aude ceva foşnind .Ce să vezi? Băiatul venea cu paşi mici pe drum …spre ea.
     -    Cum ai ajuns? a întrebat-o.

-         Uau , ce de flori ! De unde le-ai luat? Și ce miros au…
-         Mai întâi, salut !
-         A da , Salut !
-         Nu îţi zic , oricum dacă ţi-aşi zice , nu m-ai crede .
-         Zi-mi , nu ai de unde să şti dacă te cred sau nu  .
-         Ei bine, le-am primit de la nişte porumbei …
Nu a apucat bine să termine că părinţii au venit după ea , iar băiatul nu a avut cum sa răspundă.
     Aceştia au luat-o acasă ,dar când ei au ajuns băiatul nu mai era acolo , plecase .Cum au ajuns aceştia au întrebat :
-         Andreea , ce este cu florile astea ?
-         Păi le- am primit de la nişte porumbei …
-         Porumbei ? De mâine nu mai ai voie să vi aici !
-         De ce ?
-         Ai început să înebuneşti , o să pleci la facultate de luni!
-         Eu nu plec !
-         Ba o să pleci , iar acolo vei merge la un psiholog!
-         Nu ,eu nu plec !
-         Ba da , o să pleci !
-         Mama , spune tatei să nu plec , te rog !
-         Andreea , trebuie …mai ai de stat 3 zile şi gata o să pleci , este cel mai bine!
-         Nu …dar măcar astea 3 zile am voie să vin aici, vă rog ?
-         O să ne mai gândim !
Ajunge acasă cu lacrimile râuri şi suspinând …acolo era bunica care a întrebat-o ce are ? Biata fată i-a spus , iar aceasta a sfătuit-o să se ducă la somn pentru că mâine va fi cu siguranţă o zi mai bună .
     A doua zi merge din nou la bunicul său , dar nu avea voie prea mult timp .Ajungând , rutina  zilnică începe , acelaşi poveşti …când se pomenşte din nou cu un stol de porumbei albi , care au adus o mulţime de bileţele pe care erau scrise frânturi de poveste …o poveste care era scrisă într-o limbă pe care nu o cunoştea şi i se părea ciudată. A rămas uimită de această întâmplare , dar nu putea spune nimănui deoarece acest fapt putea avea consecinţe grave, o puteau considera nebună .
     Iată a venit şi ultima zi , cea în care urma să plece . S-a dus la mormântul bunicului său pentru a-şi lua rămas bun . Îndurerată , nu ştia ce să facă , nu dorea să plece ,dorea să stea aici, lângă bunicul său pe care tare mult îl iubea .
     Deodată îi veni o idee, nu tocmai potrivită . Să se sinucidă ! O idee foarte nepotrivită care niciodată nu este o soluţie , soluţia este să îţi înfrunţi temerile , nu la prima deziluzie să cauţi o portiţă de ieşire din peisaj .
A luat vaza în care erau aşezate florile şi a sparto de cruce pentru a face acel gest necugetat . Când deodată , un vânt puternic s-a  pus , iar acel fior rece te pătrundea până în cel mai cald colţişor al trupului .
Paralizată de acel fior al vântului , îi pică ciobul din mână şi a început să plângă . Cerându-şi scuze bunicului şi lui Dumnezeu pentru acest gând necurat .
          Şi-a luat rămas bun la bunicul său promiţându-i că se va întoarce curând şi că îl va purta mereu în suflet ca pe o comoară , cea mai de preţ comoară .
          Ajungând acasă şi-a luat rămas bun de la părinţii şi bunica sa , plecând pe acelaşi drum pe care l-a făcut acum câteva luni …şi i se păruse lung , acum era parcă interminabil.
În sfârşit a ajuns la destinaţie ,din gară până la facultate a luat un taxi      .Şi iat-o în acelaşi cămin care acum câteva luni îl părăsise.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Ads Inside Post