sâmbătă, 16 decembrie 2017

Ceasul de mana – pe stanga sau pe dreapta?


O mare dilema in randul femeilor dar si barbatilor – pe ce mana se poarta ceasul? Daca in cazul verighetei, spre exemplu, se cunoaste acest aspect, anume ca trebuie purtata pe mana stanga la degetul inelar, ce se intampla cu ceasul? Ceasul se va purta pe incheietura mainii stangi, din motive mai degraba practice decat estetice. Atat in cazul modelelor de ceasuri barbatesti cat si a celor de ceasuri dama, conditiile sunt aceleasi. Ceasul de mana va fi mult mai in siguranta pe partea stanga, fiindca cu dreapta oamenii isi indeplinesc cele mai grele sarcini. In plus, atunci cand isi consuma cafeaua sau sendvisul in pauza de pranz si vor sa vada cat este ceasul, se pot intampla incidente mai putin placute.

Pe de alta parte, pe aceleasi principii, pentru persoanele stangace este mult mai simplu sa isi poarte ceasurile la mana stanga. Insa regulile sunt facute pentru a fi incalcate iar oamenii poarta ceasul si pe stanga si pe dreapta, in functie de preferinte si de ceea ce vor sa isi puna in valoare din tinuta aleasa. Intr-o reuniune importanta, in cazul unei intalniri de afaceri, oficiala, este bine ca ceasul sa fie purtat pe mana stanga. Unii oameni chiar pot atrage atentia daca ceasul este purtat pe mana gresita.


Niciun Cod al Bunelor Maniere nu va putea impune doamnelor si domnilor deopotriva sa poarte ceasul pe o anumita mana, daca nu le este comod in acest fel. In primul rand, ceasul de mana trebuie sa fie un accesoriu lejer si comod, nicidecum ceva care sa intervina in starea de bine a utilizatorului. Insa, recomandarea specialistilor este ca ceasurile sa fie purtate pe stanga, atat in ceea ce priveste ceasuri barbati cat si ceasuri femei, pentru ca asa vor fi ferite de zgarieturi, lovituri si alte incidente. Cu alte cuvinte, indiferent de tipul ceasului de mana ales, de stilul care il defineste, trebuie purtat cu mandrie, eleganta si rafinament, ca pe un dispozitiv deopotriva robust si util. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Ads Inside Post