joi, 6 februarie 2014

Încrederea dintr-o relație

Încrederea este  un alt factor foarte important într-o relaţie .Pot spune că este esenţială , fără ea relaţiile sunt  o continuă
dispută și neînţelegere .

Încrederea este acel factor care se câştigă, nu vine de la început. Aici avem o contradicție. Relaţiile nu debutează deoarece ai încredere în acea persoană ? Așa este ! Când o relaţie începe ,mintea și sufletul cred că persoana aleasă este perfectă , deci îndeplineşte anumiţi factori care satisfac cerinţele interne. Noi ca persoane putem alege , dar de ce alegem tocmai pe acea persoană , chiar dacă nu o cunoaştem prea bine? La această întrebare, fiecare persoană are un răspuns individual. De ce avem un răspuns individual ? Vreţi un răspuns ? Răspunsul este ''unicitate ''. Suntem unici , putem avea ţinte comune , idealuri comune , dar nu o să  fim la fel niciodată. De azi înainte când cineva o să vă zică :'' Eşti bun(ă) la asta !'', ''Nu şti ce vrei '', ''Eşti urât(ă)!'', ''Eşti  prost'', închideții cu acest cuvânt ''unic''. Nu suntem mai prejos sau mai presus , nici măcar la fel .Când am auzit acest cuvânt , toate principiile mele au primit un răspuns pe care îl aşteptam de ani .

Să revenim. Încrederea , după cum mulţi ştim, este un sentiment de siguranţă. Este un sentiment de siguranţă , dar dacă dispare nu mai ne simţim siguri ? Se pare că da! Nu mai eşti sigur că persoana te iubeşte , că îţi este fidelă etc. De la aceste gânduri , chiar dacă sunt supoziţii , încrederea este zdruncinată. Nu o să vă mai aburesc cu sfaturi fără a avea nişte exemple pe care să lucrăm. Exemplele sunt esenţele. Știu că poate nu o să vă regăsiți sau vă regăsi parţial.
  • Exemplul numărul 1:
 Femeia x este într-o relaţie de mulţi ani cu  bărbatul y. Se înţeleg relativ bine , cu o singură excepţie , femeia este foarte geloasă. Este precum un detectiv , parolele de peste tot , telefonul mereu să fie deschis, să nu vorbească cu alte femei necunoscute , să nu i-a nimic de la alte femei  necunoscute , etc. Gelozia exagerată a femeii are un singur motiv , frica de a nu pierde ce iubește. Frică , frică , dar încrederea unde este? Chiar dacă vi se pare că este exagerată , eu o înțeleg. Cu siguranță iubește foarte mult , dar cu toate acestea, a uitat pe ce se bazează o legătură. Dacă ar fi să analizăm acest comportament , el este foarte bine înrădacinat în trecut. Fie a pierdut o persoană pe care o iubea și acum are acest scut care nu o lasă să trăiească. Nu știm sigur , este un lung proces...de aceea nu judecăm .

Dragele și dragii mei , orice comportament pe care-l avem acum în prezent este rezultatul unei experiențe trecute. Aici mai este o chestie , bărbații , dar și femeile , se simt foarte bine când persoana din viața lor este geloasă. Serios! Crește stima de sine. Se simt chiar bine că cineva acolo are o mare frică ca celălant să nu plece. Să fim serioși , de ce îți este frică , de aia dai . Fiindu-ți frică de pierdere , chiar o să pierzi ...am trăit asta. Nu vă fie frică , Dumnezeu , are pentru fiecare ceva .

  •   Exemplul numărul 2
Bărbatul x este căsătorit cu femeia y. Femeia y este foarte fumoasă și arată  foarte bine pentru vârsta ei . Aparent , lucrurile merg bine , doar aparent. O să ziceți , că acel bărbat are grijă de soția lui și o iubește mai ales că are o așa comoară lângă el . Ba mai mult , se laudă că îi cumpără haine , pantofi etc. Ce bărbat grijuliu ! În aparență, pentru că acest bărbat face niște scandaluri monstru și uneori chiar își bate soția . De ce credeți ? Din gelozie. Gelozie , gelozie , dar nu te lauziu tu că îi cumperi pentru a fi și mai frumoasă ? De ce faci asta ? Nu are încredere în soția lui . Fiind o femeie frumoasă , în gândirea lui , îi este frică să nu o piardă. Îi place să se mândrească ,de aceea îi cumpără . Acest om trebuie înțeles. Își iubește soția. Vedeți cum un factor declanșază probleme în familie ?
 
Probleme chiar foarte grave. Femeia poate nu îi dă motive , dar un lucru banal , o înârziere , este scena care determină începutul unui adevărat film în mintea bărbatului . Nu îl judec ,îi sugerez să se mai pună în locul soției pentru a simți frica pe care i-o poartă aceasta .Iar dacă frica a intervenit , nu te mai bucur de nimic .


  • Exemplul numărul 3


Femeia x este căsătorită cu bărbatul y de aproape 15 ani. Până acum ceva timp nu au avut nici-o problemă , dar de nu an ,soția s-a angajat . Iar după cum vă puteți da seama , au început problemele. Certuri , cuvinte grele. Toate ca toate , dar acești doi oameni au și un copil , mai precis, o fată . Certurile au loc în fața acesteia. Cuvinte pe care un copil , nu trebuie să le audă ,aceasta le aude. Tatăl o trezește noaptea pentru ai reproșa ei ca soția îl ''înșală''. Cum credeți că se simțea acest copil ? Mizerabil , rușinat ... Într-un moment în care nu mai avea ce să facă , fata a luat un cuțit și a încercat să își taie venele, ne mai suportând certurile care nu erau doar certuri,erau și bătai .

    Oameni buni , consecințele lipsei voastre de încredere sunt dezastruase pentru copiii voștrii. Acele filme o să fie pe veci memorate în suconștientul lor , psihologul îi poate ajuta , schimbând doar forma de a privii lucrurile și detașânduii , dar aceștia nu vor putea să șteargă acele filme. Vor fi niște copiii care nu o să aibă încredere în nimeni , nu o să aibă încredere în ei , asta însemnând un dezastru pentru viitorul lor .
Din tot sufletul vă rog , înainte să începeți un scandal în fața pruncilor , gandiți-vă de un milion de ori .Gândiți așa. Dacă încep un scandal, copilul meu va fi marcat pe veci . Poate mă va urâ , condamna ,etc. Mai bine îmi i-au familia în brațe și le arăt cât de mult îi iubesc.

Poate vă întrebați ce s-a întâmplat cu fata? Nu vă faceți griji, este aici acum și vă scrie toate aceste lucruri .Și are încredere în ea și a trecut peste. De aceea este aici , pentru a vă deschide ochii în fața comorilor pe care le aveți si pe care le distrugeți .Deobicei , vă dau și un exemplu de oamenii care au acest factor , de această dată , nu o să vă dau . Voi decideți ce vreți să faceți. Încrederea este biletul spre o relație frumoasă , dacă acest bilet este pe jumătate sau lipsește , acea uniune o să fie un dezastru atât pentru relația voastră , dar mai ales pentru copiii voștrii .Dumnezeu să vă binecuvânteze cu încredere și relații întregi .Pupici , ne întâlnim la următorul articol , rămâneți iubiți !


"Nu te aștepta să moștenești împărăția cerului dacă nu ai trăit-o pe pământ!"
                                                                                       Arsenie Boca









6 comentarii:

  1. Hehe! Ce bine punctezi lucrurile! Un om ce nu inspiră încredere, nu e om pentru mine. O relație fără încredere și devotament, nu e o relație, ci o simplă aventură până la urmă.

    Îmi place cum scrii și ce scrii, deci ține-o tot așa! :)

    RăspundețiȘtergere
  2. increderea in sine cred ca influenteaza puterea de a avea incredere in cei din jur. imi place citatul din incheiere.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Așa este ,dacă nu ai încredere în tine ,nici în alții , nu poți avea . Dar mai este și extrema , când ai încredee într-o persoană mai mult ca în tine. Părintele Arsenie , a fost un om divin , iar cuvintele la fel .

      Ștergere
  3. Dacă n-ai încredere, nu văd rostul unei relații. Până la urmă, poți avea o relație și fără încredere, însă va fi...de scurtă durată și pline de certuri.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Așa este , aveți dreptate ! Fără încredere , relația este un calvar .....

      Ștergere

Ads Inside Post