luni, 3 februarie 2014

Fidelitatea

Un alt factor foarte important , este fidelitatea . După cum am zis în articolele trecute, sunt  la ’’modă’’ relaţiile simultane .Acest lucru nu este ok ,este o lipsă de mulţi factori care implică responsabilitatea unei relaţii.
          Infidelitatea este semnalul că relaţia duce lipsă de ceva anume și care se regăseşte în braţele altei/altui partener /partenere.
Suntem în era grupurilor , găştilor etc,unde gura lumii este factorul de influenţă majoră într-o relaţie . Serios? Să fim serioşi , lumea este lumea , oameni ca noi care nu au alceva mai bun de făcut decât să stea la bârfă. Ştiţi de ce fac asta ?Pentru că le este necaz .
          Fie că eşti într-o relaţie sau eşti căsătorit , ai grijă de relaţia /căsătoria ta .
Ştiu că în jurul nostru sunt multe ispite , chiar foarte multe şi este greu să ne ferim , dar cel ce vrea poate .
          O relaţie implică o mare responsabilitate .Nu este uşor să stai lângă o persoană , să înglobezi o mulţime de factori . Cei care văd relaţiile ca nişte jocuri , vor avea familii , vor fi fericiţi , dar nu vor gusta din acel sentiment care se numeşte uniune”.
          Să vă dau şi nişte exemple pentru a discuta la subiect , nu să povestim la general .

Exemplul numărul 1
          Băiatul x este într-o relaţie cu fata y, pot spune că se iubesc , chiar foarte mult .Cu toate acestea băiatul este foarte posesiv şi a început să dea comenzi prin viaţa fetei .Îi impune să nu iasă afară din casă pentru că o poate înşela, iar fata îl pune în aceiaşi situaţie. Acum să înţelegem acest comportament care nu este unul prea tolerant  într-o relaţie. Este frumos atunci când cineva îşi face probleme şi nu vrea să te piardă , dar totul cu limită. Cu toate acestea ,  să înţelegem că se iubesc foarte tare şi nu vor să se piardă reciproc. Mă pun în situaţia lor , iar dacă stau bine să mă gândesc şi eu a-şi face la fel fiind în fizionomia lor. Relaţia lor duce lipsă de un ingredient ,încrederea. Despre aceasta o să discutăm într-un articol dedicat în întregime ei .

          Exemplul 2
O fată x este într-o relaţie cu băiatul y. Sunt împreună  de mult timp , cu toate acestea băiatul îşi înşeală prietena. Nu durează mult şi aceasta află , se ceartă și se împacă. Ca un plus, ştie că a fost înşelată şi încă mai este , dar acceptă.
Cum vă explicaţi asta ?Din partea băiatului , eu nu îl judec , este cineva care are acest drept , dar să nu uite că ceea ce face se va întoarce.
Din partea fetei , eu  înţeleg, când iubeşti ierţi şi accepţii multe.

Exemplul numărul 3                                                                                  
Sunt doi bătrâni. Copiii erau la casele lor , toată viaţa lor au muncit. Bărbatul mergea la serviciu , iar femeia îl aştepta la poartă mereu , întrebându-l cum a fost ziua . Masa era pregătită  şi s-au așezat împreună la masă bucurându-se împreună de bucate .Frumos... credeţi că nu au avut probleme ? Au avut , dar nu cred că a fost vorba de infidelitate .

          Aceste trei exemple sunt o părticică din sutele care mai sunt .Plusul şi minusul este regăsit aici , într-o formă mai blândă , exemple de infidelitate sunt cu grămada şi pot fi foarte grave .
          Dragii mei , fidelitatea este un principiu foarte valoros chiar dacă uneori plăcerile trupeşti şi instinctele sexuale ne fac să uităm de tot  pentru o clipă de plăcere. Mulţi cer fidelitate , dar nu dau ! Atunci de ce cer? Pentru că nu le place să păţească asta ,dar proverbul „Ce ţie nu îţi plece , altuia nu îi face !” unde este ?Exisă 3 energii :fizică , intelectuală şi sexuală , pe cea din urmă este necesar să învăţăm a o controla pentru a nu ne întuneca judecata .

          Pentru a menţine fidelitatea este necesară o foarte bună comunicare. Când găsim persoana cu care vrem să petrecem întreaga viaţă,înseamnă că în lume nu va mai exista una la fel , este unică .Ochiul este extinderea creierului , prin care acesta vede şi  judecă .Putem aprecia alte persoane , dar nu ca persoana de lângă noi .Persoana prin care ne contopim nu este perfectă, are defecte, şi când eşti îndrăgostit ,complexele devin calităţi.
          Nu ştiu cum credeţi voi , dar eu cred că o/un fată/băiat , pe care noi îl/o iubim , nu merită înşelat(ă) .Dacă chiar nu îţi mai convine relaţia pune punct şi pleacă în căutarea perechii tale care să te completeze , nu o face să se simtă penibil pentru că există o lege esenţială „Ce dai aia primeşti !” .O faptă făcută care este în defavoarea unei persoane în mod intenţionat, Dumnezeu te va pune în acea situaţie pentru a vedea pe pielea ta cum este .
          Sunt dură , ştiu ! Eu doar vă sugerez să faceţi ceva , iar după aşteptaţi  și o să vedeţi cum se întoarce ca un bumerang .
          Am scris mult şi sincer aș mai avea, dar acum este suficient .
Prietenii/prietenele mele , Confidenţii / confidentele mele , o să închei cu un citat : „Aruncă un bumerang , se va întoarce . Aruncă o frunză , va fi atrasă de pământ . Aruncă o vorbă urâtă , o vei primi .Aruncă o infidelitate , o vei primi .”
Pupici , ne vedem la următorul articol , rămâneţi iubiţi ! 

8 comentarii:

  1. Nu-ți sacrifica fercirea! :) Cred că e regula de bază!

    RăspundețiȘtergere
  2. Aici este la atitudinea fiecaruia , sa inteleaga ce este mai bine pentru ei ! Ai dreptate :*:*::*:*

    RăspundețiȘtergere
  3. Eu sunt de părere că, la sfârșitul zilei, contează să fii mulțumit cu felul în care TU ai ales să-ți trăiești relația. Să dai TU ce ai mai bun, să nu-ți reproșezi nimic. Dacă ajungi să fii înșelat/ă, vei putea astfel păși cu capul sus (și inima frântă): eu mi-am jucat corect rolul de iubit/iubită.
    Doare, dar se vindecă!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dumneavoastră aveți dreptate , în ceea ce spuneți . Contează să dăm ce avem mai bun din noi ,chiar dacă , nu primim . Este foarte frumos să dăruiești , iubire , iar după cum a-ți spus și dumneavoastră, contează ca noi să fim mulțumiți de felul cum ne trăim relația. Dacă dai iubire și nu primești sau ești înșelat ,sunt sigură că este o experiență puternică , dar să privim și partea bună , Dumnezeu are un /o parteneră /partener , care să ne completeze , și să primim ceea ce merităm .Mulțumesc pentru comentariu , să aveți o seară minunată .

      Ștergere
  4. pfoai, aici se poate scrie o carte... cred ca numai cine nu vrea nu poate sa fie fidel. infidelitatea apare din 2 motive: 1. fustangiu/curva, 2. cel de langa tine nu iti acorda atentia pe care o vrei tu/nepotrivire de caracter, firi necomunificative.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dacă iubești o persoană, ești fidel . Aveți dreptate dumneavoastră, numai nicine nu dorește , nu este fidel . Despărțirile survin din motivele enumerate de dumneavoastră , dar mai este un fapt care este crucial , Dumnezeu are ceva mai bun pentru tine , poate suferi acum , dar mai târziu , o să mulțumești . Mulțumesc pentru timpul acordat articolului meu , iar dacă a-ți învățat ceva , sunt și mai mulțumită .Să aveți o seară minunată .

      Ștergere
    2. sa stii ca de multe ori m-am gandit la chestia asta. cu sufletul pereche. unii il gasesc mai repede si altii mai tarziu. cat despre Dumnezeu, pentru mine lucrurile sunt relative din anumte puncte de vedere. ar fi multe de povestit si aici. problema e ca oamenii sunt atat de diferiti si unici in felul lor incat este extrem de dificil sa gasesti pe cineva compatibil cu tine, cu personalitatea ta, cu cerintele tale si cerintele ei/lui.

      Ștergere
  5. Unii îl găsesc mai repede , alții mai târziu , depinde de circumstanțele în care ești pus , dar mai devreme sau mai târziu îl găsim .Oamenii sunt unici , au viziuni comune , dorințe comune ,principii comune , dar tot o să găsiți o diferență . O să găsiți ceea ce căutați atunci , când o să vă opriți din căutare ,și o să priviți . Nu căutați persoane compatibile , ci care să vă completeze.Dacă o să stați să observați , persoanele sunt puse în așa fel încât dacă partenerului îi lipsește ,are partenera și invers. Cerințele sunt impuse , de statultul social în cele mai multe cazuri .

    RăspundețiȘtergere

Ads Inside Post