vineri, 22 iunie 2018

Curatarea si igienizarea spatiilor de lucru


Curatarea si igienizarea spatiilor de lucru


Orice angajator are obligatia prin lege sa asigure anumite condtitii de munca decente pentru angajatii sai. Nerespectarea acestui lucru poate aduce de la sine sanctiuni iar in cazuri extreme poate duce chiar la inchiderea firmei. Insa mai presus de lege ar trebui sa fie vorba de moralitate si respect. Respect fata de oamenii care mentin firma si care fac ca totul sa functioneze.

Sanatatea angajatilor trebuie sa fie pe primul loc. Cu cat o firma va avea mai multi angajati, cu atat mediul va fi mai predispus la inmultirea bacteriilor si microbilor . Daca mediul de lucru este curat atunci angajatii au mai putine surse de imbolnavire. Nu vor mai raci atat de des si nu vor mai dezvolta alergii. Bacteriile si virusii nu vor mai fi atat de usor transmisibili unul de la celalalt.

Spatiile de lucru trebuie sa fie cat mai aerisite si ventilate, fara mirosuri urate. Iluminatul trebuie sa fie unul care sa nu oboseasca ochii, nici prea slab dar nici prea puternic si pe cat este posibil ar fi indicat ca lumina naturala sa patrunda cat mai mult inauntru. Ordinea si ea este foarte importanta, fiecare lucru trebuie sa stea la locul noi, fara birouri aglomerate, cutii depozitate aiurea pe jos sau in locuri in care pot incurca angajatii si asa mai departe

Curatenia prppriu zisa, trebuie facuta ca atare avand angajati care sa se ocupe de acest lucru sau chemate periodic echipe de curatenie. Pe langa acest lucru este foarte important ca prrodusele de curatenie folosite sa fie de cea mai buna calitate pentru a face fata mai ales daca e vorba de un flux mare de oameni.

Daca sunteti in cautare de produse de curatenie de calitate, accesati site-ul celor de la sanito.ro, avand la dispozitie o gama foarte variata de produse de tot felul. De la cosuri de gonoi, produse din hartie , detergenti HoReCa, dezinfectanti de tot felul, sapunuri si multe multe altele

Baile sunt cele mai predispuse cand vine vorba de dezvoltarea bacteriilor, deci aici curatenia trebuie facuta cu mare strictete poate chiar mai des decat o data pe zi. Este necesara folosirea unor detergenti profesionalie si dezinfectanti iar ca igiena angajatilor sa poata fi pastrata corespunzator, acestea trebuie sa fie dotate in permanenta cu sapunuri, prosoape hartie si hartie igienica.

Tot ceea ce tine de incaperi de birouri, mobilier, aparatura, calculatoare plus tastaturi, mouse-uri, monitoare si asa mai departe trebuie dezinfectate macar zilnic reprezentand mediul perfect pentru dezvoltarea bacteriilor deoarece sunt utilizate cu mainile cu care practic facem totul iar inainte de inceperea programului trebuie spalate podelele cu detergenti pardoseala si cu mopuri profesionale.

Daca firma dispune de bucatarii, acestea trebuie la randul lor curatate zilnic fiind incaperea in care angajatii isi pregatesc masa. Acestea trebuie dotate cu detergenti bucatarie si detergenti vase pentru ca totul sa se poata curata imediat dupa folosire.

Concluzia este una simpla iar daca o sa fie intretinuta asa cum trebuie, ordinea si curatenia, ca angajator vei avea doar de castigat si angajatii tai vor veni la serviciu cu o stare de spirit complet schimbata.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Ads Inside Post