duminică, 9 februarie 2014

Sacrificiul

Sacrificiul
Astăzi dragii și dragele mele o să discutăm despre un subiect foarte delicat din punctul meu de vedere, sacrificiul. Sunt sigură că ați auzit acest cuvânt. Acesta nu este un simplu cuvânt ci unul care semnifică o trăire unică. O trăire intensă pe care corpul , mintea , sufletul și inima noastră le resimte până în cel mai adânc colț. Sacrificiul nu înseamnă a aștepta ceva în schimb , înseamnă că ești gata de a te jertfi fără a aștepta ceva înapoi. Primul exemplu de scrificiu este DOMNUL NOSTRU ISUS HRISTOS care pentru noi oamenii s-a jertfit fără a aștepta ceva la schimb. Relația care este bazată pe sacrificiu se numește relație bazată pe iubire adevărată. Sacrificiul are mai multe forme, depinde de cum percepem noi acest cuvânt. O altă formă a sacrificiului o trăim pe durata copilăriei. Bine , nu chiar toți deoarece unii își permit și în copilărie să aibe tot ce își doresc. Sacrificiul părinților de a te trimite la școală. Se sacrifică să nu ajungi ca ei ,dar cei mai mulți nu apreciază acest sacrificiu acum , mai târziu o să trăiască. Ce faci în viață , aia primești. Haideți mai bine să vă dau niște exemple pentru a vorbi la subiect , nu la general.

  •  Exemplul 1:
Tatăl x și mama y au împreună o fetiță. Locuiesc undeva la țară , nu își permit prea multe , poate cu nimic mai mult decât strictul necesar. Într-o zi fetița a fost la școală și acolo a văzut copii care aveau ciocolată , cum a fost învățată să nu ceară, nu a cerut , dar în sinea ei ar fi mâncat și ea. Ajunsă acasă, a început să îi zică mamei că a văzut ciocolată la copii și i s-a lăsat și ei. Mama a întrebat-o dacă au rugat-o și pe ea măcar cu o bucățică. Aceasta a răspuns că nu. Fata a început să plângă ....dorea și ea ciocolată ...mama i-a explicat că nu aveau cu ce să i-a , mai aveau 5 lei. Fata s-a comformat. S-a dus în grădină și a început să plângă. Mama sa când a văzut-o , a luat bani și i-a luat o ciocolată, sacrificând ultimii bani. Dragii și dragele mele, de aici o să trageți două concluzii pentru dezvoltarea copiilor voștri .
  1. Învățați-vă pruncii să împartă sau să mănânce acasă. Pentru că există copii ca în exemplul de față.
  2. A II-a învățătură este cea a sacrificiului din partea părintelui. M-ai avea 5 lei , dar i-a sacrificat pentru copilul său.

  • Exemplul 2:

Băiatul x este într-o relație cu fata y. Nu erau de multă vreme împreună , băiatul era foarte dedicat , dar fata era într-o depresie totală. Fata avea gânduri sinucigașe. Băiatul și-a dat seama și a mers să ceră ajutorul psihologilor din oraș , dar a fost scos afară din cauză că nu avea bani . Băiatul văzând asta , a căutat pe internet cărți de psihologie și s-a apucat să învețe. Nu a reușit prea mult să învețe, iar fata avea probleme de multe ori , nu știa cum să recționeze și o punea să facă anumite exerciții care îi creau blocaj. Dar mai este ceva , acest băiat nu a făcut asta personal , s-a dat drept o fată care era ''psiholog''. Fata cum era în depresie severă și pe deasupra cu acel gând siucigaș , a avut încredere în acea fată. Fata îi spunea ''psihologului" detalii cum că suferea după fosta relație în care iși dăduse sufletul pe tavă. Bietul băiat ...asculta ...fără să judece cuvintele care îl făceau să sufere , dar nu se supăra, era înstare de orice pentru iubita lui. Să nu credeți că am inventat. Orice exemplu dau nu este S.F, sunt cazuri pe care le-am văzut , auzit sau trăit . Dragii și dragele mele , câte și câți dintre voi ați face asta ? Răspunsul este la voi . Acest băiat și-a sacrificat liniștea pentru liniștea ei , chit că auzea cum aceasta îi spunea despre fosta relație la care încă se mai gândea. Dar aici vreau să semnalez ce mult ne sacrificăm pentru aproapele nostru .Doamne, câtă nevoie avea fata de un psiholog...și a primit ...o ușă în față. Cred că Dumnezeu va avea grijă de acei oameni să aibă mai mulți clienți pentru bunătatea lor. Dar în viață o să primească , ceea ce dau .Viața nu înseamnă bani ,înseamnă sacrificiu. Cu alți ochi dacă am privi această experiență , este o binecuvântare de la Dumnezeu , cred că băiatul ar trebui să se ducă să le mulțumească oamenilor care l-au scos afară deoarece fata care avea nevoie de un psiholog , poate acum să ajute alți oameni prin puterea sugestiei. O întâmplare ''rea'' nu este ceva rău , dacă încercăm să vedem binecuvântarea din ea. 

  • Exemplul 3:
 Băiatul x este într-o relație cu fata y. Sunt de ceva timp împreună cu certuri și împăcări , ca în orice relație. Fata este acel gen care dorește multă atenție, iar băiatul este genul rece și indiferent. Fata a recurs la toate manierele posibile de a îl determina să aibă și ei o poveste de iubire , nu o relație. Subliniez poveste de dragoste. Fata dorea atenție , primea indiferență . Dorea alinturi , primea un "Nu pot!. Dorea să fie iubită , primea "Nu pot mai mult! Asta sunt eu!". Fata a răbdat ...era disperată ....plangea marea majoritate a timpului , se considera o urata , băiatul nu i-a zis niciodata ca este frumoasă,era rece. Se intreba mereu ce are , ce nu are? Biata fată era în depresie după cum putem observa. Pe acest băiat nu îl interesa , el credea ca daca arata ceva devine "slab". Lui îi plăcea distractia , plimbările , dar nu cu ea. Avea probleme fata, iar el spunea ca nu stie cum sa reactioneze. Vedeți voi , atunci când cineva arată ce simte fără a ține cont de ce zice ''gura lumii'', înseamnă că acel om este destul de curajos să arăte ce simte. Când ești bolnav , nu vine ''ghidul ''să te îngrijească , să te viziteze și să plece. Ce credeți că a făcut fata ? Ei bine, a știut că o să se ajungă la despărțire așa că a decis să își ia măsuri de protecție. A devenit și ea rece până când s-a simțit înstare să pună punct. Ei uite până aici am vrut să vă aduc , la momentul sacrificiului . Fata îl iubea mai presus de viața ei , dar cum tot regretul a pus punct. Știți de ce ? Pentru ca el să fie fericit . Neputând să îi topească indiferența , încercând totul , călcând chiar și peste orgoliu , pâna la situația de a cerșii atenție .În sinea ei , a crezut că nu este fata potrivită , redându-i libertatea pentru a-și putea găsi fata de care să se îndrăgostească , să simtă iubirea adevărată. Acesta este un exemplu de sacrificiu ,să îți sacrifici iubirea ,sufletul , liniștea ta , pentru ca el să își găsească adevărata iubire. 


Nu există nepotrivire de caracter, există idei fixe , există orgoliul , există idei implementate de ghid . Sacrificiul într-o relație este necesar pentru a ne demonstra nouă și ai mulțumi lui Dumnezeu că ne-a dat șansa de a avea o poveste. Dragii și dragele mele ,sacrificați-vă pentru poveștile voastre de iubire. Cei care văd uniunea ca pe o relație , transmit sistemului nervos un impuls de obligație , încercați să vă vedeți într-o poveste unde voi puneți capitolele , nu vedeți obligațiile , ci esența. Dacă partenerul /partenera are o problemă și nu puteți fi acolo, nu căutați scuze ieftine. Scuzele sunt limitele puse de minte , dărâmați-le. Sper că v-am pus pe gânduri! Despărțirile dor , dar asta nu este totul , sunt ca o rana care se inchide si recidiveaza. Asa că aveți grijă de relațiile vostre! Nu lăsați mintea (care este foarte vicleană), ghidul și gura lumii să vă stea în cale. 



4 comentarii:

  1. Dumnezeu nu isi doreste o lume de sacrificati, Sacrificiul deja intamplat -prin Iisus Hristos- a fost deajuns. Dumnezeu Tatal Ceresc isi doreste pentru noi sa ne descoperim, sau sa ne redescoperim, sa iubim unii pe altii, sa fim corecti unii cu altii, sa fim ponderati in tot ce facem, pentru a putea trai frumos, cu bucurie....adica sanatosi -la minte si la trup... Fericire=Acceptare, IUBIRE, iertARE. Dumnezeu=viata, LUMINA, IUBIRE.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ce frumos spuneți ...aveți dreptate ! Din punctul meu de vedere , așa este Dumnezeu , cum dumneavostră a-ți spus. Dumnezeu poate nu își dorește , dar după cum am spus și în articolul de mai sus ,sacrificiul , este prezent ,iar după părerea mea este un gest excepțional .Domnul nostru ISUS HRISTOS ,s-a sacrificat pentru noi , ne-a oferit un exemplu de iubire necondiționată ,sacrificându-se . Așa ar trebuii să fie și într-o relație , să ne sacrificăm , nu să invenăm scuze , limite .Vă mulțumesc , ca mi-ați împărtășit părerea dumneavoastră .

      Ștergere
  2. Uite ca am aflat ceva despre tine. Esti credincioasa. Asta spune multe. Cat despre sacrificii, nu-mi vine in minte decat un singur lucru: intr-o relatie, niciodata cei 2 nu se vor iubi la fel de mult. mereu va fi unul care va iubi mai mult si acela va avea de suferit. Probabil, judecand dupa tema articolului, acela se va sacrifica. Mi-a placut exemplul 2. Ascunde prea multa incarcatura emotionala.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dumnezeu este cel care ne trasează viața , de aceea nimic nu este întâmplător . Aici aveți dreptate , într-o relație mereu va exista diferență de iubire .Exemplul numărul 2 , este cel mai adevărat exemplu de iubire necondiționată ,și este adevărat are multă încărcătură emoțională . Mulțumesc din nou pentru că mi-ați citit articolul și mulțumesc pentru apreciere .Să aveți o viață plină de succes .

      Ștergere

Ads Inside Post