duminică, 2 martie 2014

Comunicarea într-o relație

Comunicarea a devenit o problemă majoră în ceea ce priveşte bunul mers al unei relaţii. De ce spun asta ? Deoarece partenerii nu își comunică reciproc ceea ce îi deranjează pentru a ajunge la o soluţie, ci tind să acționeze după ceea ce cred.
Acţiunea aceasta după propria părere, este un chin care  are o multitudine de întrebări chinuitoare.
  Mulţi cred că ei au dreptate și nu vor să discute asta cu partenerul sau partenera,de multe ori la baza acestei decizii stau principiile cultivate .

  • Un exemplu de asemenea pricipiu este credinţa că bărbatul este capul familiei, el are dreptate iar soţia nu are nimic de comentat , doar trebuie să execute.

  Un vechi proverb spune așa ''Minuciuna recunoscută este pe jumătate iertată '',eu o să aplic pentru comunicare și sună cam așa :''Problema comunicată este pe jumătate rezolvată'' .

    Comunicând ceva care ne supără,deranjează trecem la un fel de analiză reciprocă pentru găsirea cauzei care o generează .Găsind sursa disconfortului , trecem la etapa găsirii soluţiilor de comun acord, care să fie într-un echilibru .Acest echilibru constă în mulțumirea ambelor

părți și ajungerea la un numitor comun.
    Comunicarea înseamnă eliberare ,deoarece  ducem acele sentimente și ne chinuim să la ascundem ,precum o minge scufundată în apă .Ști că trebuie constant să o ţinem ,deoarece la cea mai mică neatenție poate ieși la suprafaţă. Energia pe care o pierdem chinuindu-ne singuri cu întrebări este colosală ,de aceea comunicarea înseamnă eliberare.
Mereu am auzit spunându-se ,că pentru culpurile căsătorite patul conjugal ar trebuii să fie locul unde toate neînţelegerile se contopesc .Este  un cadru liniștit ,confortabil unde pot avea loc discuții .
Pentru tinerii care nu sunt căsătoriți o plimbare prin parc este cadrul potrivit pentru discuții.

  • Poţi spune partenerei sau partenerului ' Pe mine mă deranjează aia , este problema la mine sau la tine? Hai să vedem .''sau ''Sunt gelos , am impresia că în orice loc ai merge o să mă înșeli .''De la aceste expresii o să iasă o întreagă analiză , care o să vă ducă la cauză și implicit la soluții, iar sentimentul că nu trebuie să stați cocoțați pe minge va dispărea ,iar energia pe care o consumați pentru acest fapt , o puteți folosii în alte scopuri.

Dragii și dragele mele comunicarea  este importantă deoarece vă aproprie mai mult de persoanele din viaţa voastră crescând încrederea, sau mai bine zis curajul .Curajul de a comunica ce vă deranjează,știind că o să discutați și găsii soluții, dar aici o să vă confuntați cu rezistența din partea principiilor ,despre asta o să discutăm într-un alt articol.
Eu vă pup pe toţi și aveţi grijă de relaţia voastră .Rămâneţi iubiţi

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Ads Inside Post