duminică, 23 martie 2014

Despărțirea

Astăzi o să discutăm despre despărţirea dintre două persoane. Din punctul meu de vedere, despărţirea este cea mai dureroasă experienţă care te maturizează fără să vrei. Te transformă în cineva care nu erai și nici chiar tu nu te mai înţelegi. Despărţirea survine din mai multe motive, cum ar fi infidelitatea, lipsa de încredere, răceala între parteneri, orgoliul, incapaictatea de a te dedica ș.a.m.d. Dacă acum ceva timp am vorbit despre anumiţi factori care influențau bunul mers al relaţiei, fie în bine, fie în rău. Ați observat cum lipsa unui factor îi afectează și pe ceilalţi.

O relaţie nu este numai lapte și miere, are parte de perioade tulburi, iar cei care trec de ele împreună, au tot respectul meu. Acele perioade nu sunt o coincidenţă deoarece acolo se dovedește cât de dispus ești să lupți, dar mai ales cât de mult iubești acea persoană.



Oamenii cred în coincidenţe, nu există, această lecție am învățat-o pe pielea mea. Orice lucru, persoană, experienţă, este acolo cu un scop, să ne arate cine suntem noi. Acele persoane care au fost în viața noastră, noi le-am atras, așa cum și ei ne-au atras pe noi. O să vă întrebați, dar ce suntem magnet, ca sa atragem? Chiar suntem un magnet, mereu atragem experienţe, întâmplări, persoane, care ne ajută pe drumul acestei vieți. Persoane care au ca scop să ne înveţe ceva După cum am spus la început, despărţirea este o experienţă dureroasă care are efecte pe termen lung, poate dura ani, luni, zile, ore, până să te obijnuiești cu gândul că acea persoană nu mai face parte din viața ta, că drumurile voastre nu mai au o destinație comună și că alte persoane o să le ia locul. Multe persoane sunt așa de marcate de o anumită despărţire, încât își pierd forța de a mai încerca să fie cum au fost în altă relație, iar dacă acea relaţie a fost și prima, cu atât mai greu.



Am auzit persoane care spuneau că și ce dacă se despart, găsesc pe altele. Stăteam și ziceam, ”Wow, ce ușor este pentru unii!”, dar mai târziu mi-am dat seama că acele persoane au avut parte de o experiență cu ”doamna despărțire” așa de dureroasă încât și-au format un scut de protecție care ascunde multe lacrimi. O relație cu o persoană este o binecuvântare, chit că ține o lună, 7 luni, un an, 3 ani ș.a.m.d, deoarece acolo aţi învățat multe, dar cel mai important ce este iubirea. În articolul viitor vom dicuta tot despre acest subiect și vom dezbate anumite exemple. Vă pup pe toți. Rămâneți iubiţi și aveţi grijă de relaţiile voastre.


2 comentarii:

  1. Gradul de suferinta este dat de nivelul de orgoliu al celui ranit.Cu cat suferinta este mai mare cu atat cel ranit are un orgoliu mai ridicat.Iar cei care ajung sa se razbune pentru suferinta respectiva sunt cei care au un orgoliu extraordinar de mare.Persoana, care ajunge sa inteleaga ca despartirea vine pe fondul distantei dintre punctele evolutive la care a ajuns fiecare, nu va avea suferinta; va accepta pur si simplu ca aceasta este vointa divina si ca Dumnezeu nu vrea ca cineva sa fie tinut pe loc doar pentru ca celalalt nu doreste sa urce spiritual ci doar sa controleze si supuna partenerul.Despartirea este ceva firesc cand cineva nu vrea sa-si invete lectia de viata si sa ascensioneze alaturi de partener.Asa cum este vorba romaneasca "Cel de langa te poate urca sau cobora.Ai grija cand si pe cine alegi!".Cand cel de langa te trage in jos si refuza comunicarea nu ramane decat acceptarea despartirii.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Aveti foarte mare dreptate in tot ceea ce afrirmati.Multumesc pentru comentariul dumneavoastra! :*

      Ștergere

Ads Inside Post