vineri, 20 aprilie 2018

Ce reprezinta procesul de indoire ABKANT?


Cu siguranta ca atunci cand esti interesat de servicii de indoire tabla, auzi des notiunea de indoire ABKANT si te intrebi ce ar putea insemna. Este recomandat ca inainte de a te decide ce ai nevoie sa te familiarizezi cat mai bine cu termenii pentru a sti exact ceea ce vrei sa faci. Iti recomandam ca, pentru indoire ABKANT sa lasi profesionistii sa faca treaba pentru tine. Procedura implica masini speciale de indoire, dar, de asemenea, ofera si numeroase avantaje incontestabile.

Cea mai buna companie din acest domeniu, care se ocupa si de confectii metalice industrial  si nu neaparat, este Analko unde vei gasi de fiecare data o echipa profesionista gata sa iti sara in ajutor.
Termenul de abkant defineste o masinarie care apartine categoriei uneltelor si se poate executa pe post de operatiune principala pentru indoirea foilor realizate exclusiv din tabla. Utilajul acesta se foloseste doar in industria pentru prelucrarea metalelor, produse ce tin de confectii metalice sub diverse forme. Exista o gama vasta de modele de masini. Tinand cont de modul in care utilajul va fi actionat, exista pe piata de profil abkantul manual care are actionarea manuala, hidaulic si servoelectric. Abkantul a devenit o masina foarte des utilizata pentru prelucrarea metalelor, avand o gama vasta de avantaje printre care mentionam si faptul ca poate fi utilizat pentru a prelucra foi de tabla de dimensiuni mari, in diverse forme si marimi, tinand cont exclusiv de cerintele beneficiarilor care vin cu scheme personalizate. Masinile de abkant sunt foarte sigure pentru operatori si pot fi utilizate de catre o singura persoana fiind dotata cu ecartament amplasat in zona posterioara a acestui utilaj. Pentru a putea ajunge la rezultate finale foarte bune, foile de tabla ar trebui sa treaca prin cateva etape. In primul rand, trebuie fixate pentru a putea executa operatia de indoire, ulterior se seteaza unghiul sub care se realizeaza procesul prin care se modifica forma si tabla si elementele de aliaj care se vor prinde de tabla ca niste clesit pentru ca aceasta sa se indoaie.

Ultima etapa este reprezentata de ridicarea elementelor superioare mobile ale masinii pentru ca aceasta sa poata trafe foaia de tabla. Comparativ cu masinile abkant care au actionare manuala, cu un grad de precizie nu foarte ridicat, masinile care sunt controlate cu comanda numerica sunt mult mai performante, unghiul la care se indoaie materialul fiind extrem de precis.
Masinile cu abkant care sunt comandate prin CNC executa operatii in aer, iar controlul modulului in care coboara cutitul in prisma este foarte precis. Finalitatea acestui demers este data de faptul ca rezultatul care se obtine este unul de foarte buna calitate si reuseste sa satisfaca toate cerintele clientilor exigenti.
Masinile cu abkant au si avantajul ca nu pot afecta suprafata materialelor in timpul procesului de indoire fiind astfel concepute incat sa analizeze chiar si perforatiile in tabla fara a aparea urme inestetice pe structura. Masinele cu abkant care au control numeric permit executia formelor de tabla predefinite denumite sabloane.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Ads Inside Post