joi, 27 februarie 2014

Reîncadrare #3


  • Exemplul numărul 5 
   Este foarte uşor să jigneşte pe cineva ,iar dacă acel cineva este un copil este cu mult mai grav.

 Femeia x este căsătorită cu bărbatul y și împreună au o fetiţă. Obiectele pe care le folosim, mai ales dacă sunt electrice se strică , dar cu un scop. Niciodată nu vi s-a întâmplat ca un anumit obiect de uz casnic să se strice exact la dumneavoastră ? De ce nu s-a stricat la altcineva? Mereu ne spunem ''de ce mie?''. După cum spuneam, această familie stătea undeva la țară, iar la țară unii oameni își pun pompă în fântână. Aceste mijloace le uşurează udatul în grădină. Fetiţa mergând la apă i s-a oprit pompa. Comunicând tatălui acest fapt, a început să o jignească că ''nu este bună decât de stricat '', ''că de-a lungul timpului nu a făcut altceva decât să strice'', înjurături foarte urâte. Fetița a mers în camera ei plângând. Peste ceva timp a mers el să aducă apă și brusc sa oprit pompa. Nu i-a zis nimeni nimic. A înodat niște fire și a reparat-o.

Peste o lună și ceva pompa s-a oprit la soție, de frică abia ia zis. Acesta început să o înjure cu mama sa moartă, femeia a pus capul în pământ , de parcă a făcut cea mai mare josnicie din lume. După aproximativ câteva ore a mers bunica și s-a oprit și la ea, din nou același comportament . Nu vi se pare bizar când vedeți că o experiență se repetă? Mie da.
  • Analiză


Bărbatul a fost pus în situaţia fetiţei pentru a vedea cum se simte, dar dacă el avea un aer de stăpân, a zis că este ceva normal. Aici intră în vigoare ''pune-te în locul celuilalt ''.Când nu observi și nu înveţi dintr-o experienţă, o să ți se întâmple până te saturi și te întrebi de ce? Acceptă că ai greşit pentru că la oricine se poate întâmpla. Fetița s-a simţit foarte jignită, iar acele cuvinte o vor afecta. Obiectele materiale se strică și de repară, dar asemenea cuvinte rămân precum un semafor ,''Stop , tu cam strici lucrurile , ești sigură că poți face asta fără să strici ?'' Această întrebare o va urmări mereu. Gestul față de soție este unul foarte dureros din punctul meu de vedere. Să înjuri cu mama sa moartă este cea mai mare ofensă. Capul pus în pământ este semn al spunerii, ruşinii, dezamăgirii ...deoarece o simte, trecând în modul kinestezic. Jignirea îi aduce aminte că mama sa este moartă făcând-o să retrăiască din nou sentimentul pierderii.


  •  O soluţie staţi 5 minute și puneți-vă în locul persoanei , nu o să aveți o experiență prea bună.

Acest bărbat nu este devină. El are o anumită gândire care poate survenii în urma unor trăiri. Poate a făcut ceva și nu era vinovat, dar tot a primit pedeapsă din cauza că acei oamenii erau șefi, răspunsul este în trecutul său. Dragii și dragele mele , fiți foarte precauți deoarece Dumnezeu vă pune în aceste situații pentru a vă învăța. Acceptați și părțile bune, dar și părțile rele. Dacă nu le acceptați și nu vedeți că v-au ajutat cândva, o să vă domine . Vă pup , rămâneți iubiți .








2 comentarii:

Ads Inside Post