miercuri, 9 aprilie 2014

Deschide ochii sufletului


A fost odată o fată de vreo 9 ani ,care se tot întreba : de ce plantele sunt așa diferite, de și ele fac parte din acelaşi regn? De ce oamenii sunt catalogați pe rase, de ce fac parte din același regn? De ce există atăta ură, deși știm că iubirea ar trebui să domnească? De ce natura ne dă nenorociri,pentru că ea ar trebui să fie protectoarea noastră? De ce Dumnezeu nu ne îndeplinește dorințele, deși știe cât de mult contează pentru noi? Întrebările acestea o măcinau mereu, în jur nu găsea decât răspunsuri care nu o multumeau. Îl ruga mereu pe Dumnezeu să îi răspundă la aceste întrebări, dar i se părea că acesta a uitat de ea. 

A ajuns să studieze biologia, acolo erau prezentate structurile plantelor, a învățat că fiecare plantă are un rol specific chiar dacă face parte din același regn. Dacă toate plantele ar avea aceleași însușiri, funcții, planeta nu ar mai exista, deoarece unele sunt folosite pentru hrană, altele pentru a vindeca, pentru a fixa solul, cele otrăvitoare sunt acolo pentru a arăta puterea de vindecare, fără ele, celălalte nu ar fi importante. Deși au structuri diferite, sunt plante și au un rol comun, acela de a produce oxigen. A mai trecut ceva timp și a învățat că oamenii sunt catalogați pe rase pentru că stau în zone diferite, au culturi diferite, principii diferite, iar asta îi ajută să conviețuiască. Chiar dacă sunt diferiți din punct de vedere ednic, au aceleași organe interne și externe, suflet, putere a gândului, se cred diferiți pentru a supraviețuii și a asigura supraviețuirea speciei, dar suntem la fel într-un mod unic. Au trecut anii și a ajuns la liceu, acolo a început să facă psihologie și a învățat că pentru a ști devărata putere a dragostei, este necesar să cunoști ce înseamnă ura.

Dacă nu am ști ce înseamnă să urăști, să conștientizăm valoarea și pierdereile dintr-un război, cum o să apreciem dragostea. Dragostea domnește în fiecare, chiar și în cel mai dur om. Mergând pe stradă a mâncat un baton de ciocolată și a aruncat amabalajul pe jos, un om a oprito și ia zis: "Vă întrebați că natura vă dă nenorociri pentru că ați pierdut respectul față de ea, uitați că fără ea în 24 de ore sunteți morți. Vă încăpățânați și o distrugeți pentru bani care credeți voi că sunt cea mai mare comoară, în timp ce o distrugeți pe cea adevărată. Să ai bani cu tine în deșert, dar nu și apă, acolo care ar fi comoara?Natura!
Rușinată fiind, și-a cerut scuze și a mers mai departe. Timpul trecea, iar fata noastră a suferit o serie de dezamăgiri și a început să nu mai cradă în Dumnezeu, să îi reproșeze că nu a ajutat-o cu nimic, că dorințele nu se îndeplinesc niciodată, că urăște viața care este prea complicată să o trăiești..și a încercat să se sinucidă. A luat un pumn de pastile și s-a trezit față în față cu o lumină nemaipomenită, lumina zicea așa: "Este hotărârea ta, tot ce faci în viață asta este o hotărâre, nu o dorință. Dorința se află doar în minte, hotărârea se află în sentimente. Mă tot cerți că nu ți-am îndeplinit nici o hotărâre, de ce vezi doar ce nu ai ralizat? Eu ți-am dat tot ce ai cerut pentru a te cunoaște pe tine, chiar și răspunsul la acele întrebări, dar nu le vezi deoarece te-ai lăcomit. Nu mai ești fetița care se întreba, acum îți dai singură răspunsurile chiar dacă eu ți le-am dat înainte să mi le ceri. Nu te mai gândi, urmează-ți sentimentele și vei veni acasă, acolo unde unde hotărăști tu să fi, cine hotărăști tu că ești cu adevărat. Eu te iubesc pentru că ești copilul meu, iar tot ce hotărăști tu că este necesar să fii tu, îți dau orice, doar trebuie să vezi că o nenoricire poate fi cea mai bună oportunitate. Deschide ochii sufletului!"
La auzirea cuvintelor (Deschide ochii sufletului!) s-a trezit din coma profundă, în care stătuse 3 luni, chiar înainte să fie deconectată de la aparate. După această experiență a stat și a anlizat toate înâmplările și a realizat că acele au fost atrase de ea deoarece numai așa a ajuns în punctul care este acum. După ani și ani, a ajuns unul dintre cei mai buni psihologi...și a ajutat o mulțime de oameni. Viața este drumul spre acasă, la Dumnezeu. Deschide ochii sufletului deoarece gândul este înșelător, trăiți în armonie cu natura, analizați experiențele negative, deoarece acolo se află o comoară. Vă pup pe toți. Rămâneți iubiți.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Ads Inside Post