marți, 16 septembrie 2014

Ciocănelul de șnițele!



A fost odată un judecător , care a ajuns să predea în fața un viitori avocați.  Când a intrat în sala de clasă toți studenții au început să își dea coate. Acesta s-a așezat la catedră , și-a scos suportul de curs și spre râsul tuturor un ciocan de șnițele. Începând cursul , judecătorul le-a spus:

- Vedeți acest ciocănel de șnițele?
- Da îl vedem! Au strigat totți studenții.
-Știți pentru ce se folosește ?
-Da! Au strigat din nou toți.
-Cu toții aveți unul acasă ?
Unii au răspuns da, alții nu.
- Voi sunteți viitori  avocați sau viitori judecători, dar nu vă trebuie o diplomă pentru asta .
-Cum adică ? Au întrebat studenții mirați.
-Păi, de fiecare dată când vedeți o persoană care nu o cunoașteți scoateți ”ciocănelul ” din geanta voastră și dați verdictul înainte să cunoașteți persoana respectivă.
Toți studenții au plecat capul...
- Nu plecați capul, deoarece această judecată stă în firea omului,iar ceea ce v-am spus eu este primul punct
al lecției.Următorul punct este de ce folosim acest ”ciocănel”? Pentru a ne satisface o plăcere a ego-ului, care judecă persoanele doar pentru a și satisface nevoia de a părea mai bun , mai frumos , mai ca toți. Ego-ul este cel care stă mereu cu ciocănelul, pentru că poate odată în trecutul vostru cineva v-a condamnat că nu sunteți frumoși, deștepți, puternici. În primul rând trebuie să acceptăm că judecăm fără a gândi , doar după aparențe care uneori pot fi înșelătoare.
Studenții , au intrat într-o confuzie totală , deoarece credeau că nu are de aface cu meseria pe care au ales-o .

-Știu că vă gândiți  ce legătură are asta ? Are o legătură foarte mare , deoarece atunci când ve-ți deveni avocați , procurori sau judecători , înainte trebuie să vă cunoașteți pe voi și să vă analizați , pentru că o să apărați și judeca persoane ,dar dacă voi judecați înainte să vi-se prezeinte dovezile ,doar după părerea de la început poate o să învinuiți persoane nevinovate , doar după aparențe. Acolo vor fi cazuri care se vor asemăna cu experiențele voastre de viață. Asta este despre meseria voastră,dar și în viața de zi cu zi așa faceți, scoate-ți ”ciocănelul ” și da-ți verdicte despre persoane care nici nu le cunoașteți , dar cel mai grav vă judecați pe voi . Toată puterea voastră stă în acest ”ciocănel”, vă judecați că nu ați avut o zi productivă, vă judecați că relația voastră a ajuns la final, vă judecați că ați mâncat ceva care nu trebuia și astfel v-ați distrus dieta și exemplele pot continua. Uitați că forța este în voi și nu în ”ciocănelul ” pe care tot îl folosiți. Analizați unde este problema și întrebați-vă ,de ce ? Cum aș putea rezolva asta ? Uneori este mult mai ușor să dăm verdictul , de cât să analizăm atât pentru noi , cât și pentru alții.

În acel moment totți studenții s-au ridicat și au început să îl aplaude, atât pentru ce a spus, dar mai important pentru imboludul de ” aș deschide ochii”.
”Ciocănelul ”, cu toții îl folosim, atât pentru a ne judeca pe noi ,dar și pe alții.Soluția este să recunoaștem că îl folosim și să începem să ne gândim  că anumite fapte pe care alții le-au făcut și noi poate la un moment dat le-am făcut  sau am trecut prin anumite momente de rușine, deznădejde, eșec, etc. Uneori uităm că în viața asta este destul pentru toți, dar cel mai important este că nu luăm cu noi  de cât experiențele și ce am făcut în viață , iar fiecare are ce alege pentru experiența sa aici pe pământ ,de aceea există pentru fiecare câte ceva. Vă urez o zi minunată și plină de soare. Vă pup





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Ads Inside Post